Într-o dimineață târzie de weekend tot ceea ce ar trebui să ne oferim este puțin
răsfăț. Un moment în care să ne servim cafeaua cu ceva dulce, rețeta ideală
pentru această combinație nu poate fi altceva, decât niște praline fine de
ciocolată, care pot fi pregătite în 4 pași simpli.
Ingrediente:
-160 grame de ciocolată
-20 ml de frișcă lichidă
-esență de vanilie
-nucă măcinată
Mod de preparare:
Pasul 1:
Într-un bol vom pune ciocolata și frișca pe baie de aburi și le topim prin
amestecare, adăugăm vanilia. După ce am obținut o compoziție lichidă, vom lăsa
să se răcească.
Pasul 2:
Vom avea nevoie de o formă de silicon pe care o umezim cu puțină apă, iar apoi
cu o linguriță vom pune compoziția obținută, cam un sfert de formă.
Pasul 3:
Lăsăm să se răcească puțin, după care vom pune nuca măcinată.
Pasul 4:
Vom pune și restul de ciocolată în forme. Dăm la frigider pentru 30 de minute,
după aceea putem să scoatem pralinele și să le servim.
Dacă dorim să le decorăm, putem folosi ciocolată albă, o vom topi și cu ajutorul
unei pungi de posh desenăm linii fine de ciocolată, fie folosim puțină cacao să
pudrăm peste ele.
Poftă bună!