Negresă sau Brownie?
Ei bine, rețetele sunt puțin diferite, aș vrea să cred că Brownie la bază este de
fapt o negresă, dar la care, de-a lungul timpului s-au mai adăugat câteva
ingrediente, și a fost transformată într-o prăjitură ideală pentru iubitorii de
ciocolată.
Ingrediente:
-200 gr de ciocolată amăruie
-150 gr de unt
-3 linguri de cacao
-200 gr zahăr
- ½ linguriță de rom
-3 ouă mari
- ½ linguriță praf de copt
- ¼ linguriță de sare
Pentru a obține o Brownie perfectă, este necesar să preîncălzim cuptorul la 180
de grade cu ventilația pornită. Mijlocul acestei prăjituri trebuie să rămână
zemos, umed.
Acum putem să trecem la treabă.
Într-o oală mai mică vom pune ciocolata și untul pe care le vom topi împreună
pe aragaz, la foc mic. După ce am obținut o compoziție lucioasă, o vom răsturna
într-un bol mare, adăugăm zahărul și cacaoa, pe care le vom mesteca bine cu
telul.
Punem apoi ouăle unul câte unul, esența de rom. Iar la final făina, sarea și praful
de copt. Amestecăm până când obținem o compoziție uniformă.
Vom pregăti o tavă de 20/ 20 cm, pe care o vom tapeta cu făină. Tornăm
compoziția și dăm la cuptor pentru 20-25 de minute.
Când prăjitura este gata, o lăsăm să se răcească, o tăiem, fie o servim așa, fie
putem topi niște ciocolată și cu ajutorul unei pungi de posh putem decora cu linii
fine de ciocolată.
Ceea ce este important la Brownie, este ciocolata de calitate.