Brioșe cu fulgi de ciocolată
Pentru momentele în care vrei să te răsfeți, să îți surprinzi persoanele dragi
cu ceva dulce și foarte gustos, brioșele clasice cu fulgi de ciocolată sunt cele
mai potrivite. Acestea sunt ușor de făcut și se realizează într-un timp foarte
scurt.
Ingrediente:
2 căni făină
1 cană zahăr
2 ouă
2 linguri cacao
Jumătate de cană ulei
Jumătate de cană lapte
Jumătate de cană apă minerală
1 linguriță esență de vanilie
1 plic de praf de copt
Alte ingrediente:
Fulgi de ciocolată
Zahăr pudră
Pregătirea aluatului
Vom mixa cele două ouă într-un bol, treptat vom adăuga zahărul și vom
continua să mixăm până când vom obține o spumă. Adăugăm apa, laptele și
uleiul și vom mixa până când spuma devine o compoziție omogenă, iar apoi
esența de vanilie.
Ingredientele uscate, făina și praful de copt le vom amesteca împreună și le
vom adăuga peste compoziția obținută din ingredientele umede. Mestecăm cu
o spatulă de jos în sus până când făina și praful de copt au fost încorporate în
totalitate.
La final adăugăm 50 de grame de fulgi de ciocolată.
Într-o tavă pentru brioșe vom pune formele de copt din hârtie pentru brioșe, ne
vom folosi de o lingură pentru a pune aluat în forme, 2 linguri în fiecare formă.
Vom da la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade până când brioșele vor
căpăta o culoare aurie.
Putem face și testul cu scobitoarea.
La final scoatem brioșele din cuptor, le lăsăm să se racească, scoatem hârtia
de copt și cernem zahăr pudră peste ele.