Pentru intrebari va stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre 9:00 si 16:00 la telefon si pe Whatsapp 0757 152 585 ♥️

TORT RED VELVET

TORT RED VELVET
Când vine vorba de torturi, îmi place să încerc tot felul de rețete care cumva ies
din sfera unor torturi clasice.
Tortul red velvet, pentru mine, este un tort foarte special datorită combinației
plăcute dintre crema fină și foile de blat umede. Îl recomand cu drag la orice
ocazie, și se îmbină perfect și zilelor de duminică petrecute în familie.
Îngrediente blat:
-3 ouă
-un praf de sare
-200 grame de zahăr
-180 ml de ulei
-260 grame de lapte bătut, dar cu o cantitate mai mică de grăsime, astfel încât să
fie destul de lichid
-2 lingurițe esență de vanilie
-2 linguri colorant alimentar
-1 linguriță praf de copt
-10 grame de cacao
-280 grame de făină albă
Ingrediente cremă
-500 ml smântână pentru frișcă
-500 grame cremă de brânză 
-200 grame de zahăr
Mod de preparare blat:
Avem nevoie de două boluri:
Într-un bol vom cerne făina, praful de copt și pudra de cacao.
În celălalt bol vom pune ouăle pe care le mixăm, iar apoi vom adăuga treptat
zahărul și vom mixa până când cantitatea se va dubla.
Adăugăm uleiul și laptele bătut. Este foarte important să amestecăm foarte bine
după fiecare.

Putem adăuga și colorantul, este indicat ca acesta să fie unul de calitate
superioară pentru a obține acel roșu perfect.
Acum putem adăuga mixul de făină, cacao și praf de copt, și vom amesteca totul
cu o spatulă de jos în sus. Este important să obținem o compoziție omogenă, iar
ingredientele uscate să nu rămână pe fundul bolului.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, între timp pregătim o tavă rotundă cu
diametrul de 18 cm, punem hârtie de copt doar pe fundul ei, iar lateralele le vom
unge cu un cubuleț de unt.
Tornăm aluatul și dăm la cuptor pentru 20 de minute tot pe 200 de grade, 10
minute vom da druumul la cuptor în partea de jos cu ventilație, iar 10 minute
deasupra.
Pentru a ne asigura că blatul este complet copt, putem face testul cu scobitoarea.
Este un test sfânt, niciodată nu dă greș.
După ce blatul este copt, îl putem scoate din cuptor și îl vom pune pe un grătar
pentru a se răci.
Între timp ne putem concentra atenția pentru pregătirea cremei.
Într-un bol vom amesteca smântâna pentru frișcă, crema de brânză, esența de
vanilie și zahărul.Vom mixa până când vom obține o cremă fină.
Când blatul s-a răcit complet, putem să îl porționăm în 3 felii egale. O felie de
blat, un strat de cremă, și tot așa. Vom opri o parte din cremă și pentru decor.
Tortul se lasă la frigider pentru câteva ore, iar apoi poate fi servit.
Poftă bună!
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!