Izomaltul este un îndulcitor extras din sfecla de zahăr, printr-un proces care diferă ușor de cel al zaharozei. Arată și are gust similar cu zahărul tradițional și de aceea este una dintre cele mai comune alternative.
În comparație cu acesta din urmă, însă, are numeroase avantaje:
– Cu 50% mai puține calorii
– Nu este cariogen (nu favorizează cariile dentare)
– Are un indice glicemic decis mai scăzut
– Are stabilitate excelentă la încălzire și aciditate.
Isomalt este utilizat pe scară largă în designul torturilor și este produsul ideal pentru realizarea sculpturilor din zahăr suflat (ne permite să realizăm decorațiuni cu aspect asemănător sticlei suflate (efect de sticlă) și bijuteriilor din zahăr), dar este folosit și pentru producerea dulciurilor. , ciocolata fara zahar, guma de mestecat, dulceturi, jeleuri etc.
De altfel, in bucatarie, este cel mai folosit poliol pentru a inlocui zaharul, mai ales la patiserie!
Pentru a colora izomaltul, trebuie doar să adăugați colorantul dorit atunci când dizolvați produsul în cratiță. (Pentru aceasta operatie va recomandam sa folositi culori de pudra solubile in apa diluate in apa) Apoi amestecati bine pentru a verifica culoarea. (Rețineți că pentru a vă asigura că zahărul se desprinde bine de forme, trebuie să așteptați să se răcească complet).
Micul secret: pentru a obține efectul de acoperire trebuie să adaugi vopseaua albă la vopseaua aleasă.
Odata topit izomaltul nu se caramelizeaza, deci este usor de modelat si realizat tot felul de figuri. Chiar și gătită la 180-190°, rămâne limpede și transparentă și poate fi adus cu ușurință înapoi la punctul de topire și reutilizat.